5 must-haves til din barnevogn

Barnevogn

Når du skal købe en barnevogn til dit barn, er der mange ting du bør overveje. Du skal anskaffe dig den type vogn, som du mener passer bedst til dine og dit barns behov. Der er mange forskellige muligheder og derfor bør du afprøve flere slags, inden du tager den endelige beslutning.

Barnevognslift eller kørepose

En lillebitte nyfødt baby vil formentlig være alt for lille blot at placere direkte i vognen. Der er du nødt til at benytte enten en lift eller en kørepose, som eventuelt kan stivnes i bunden med en bæreplade, for at skabe større støtte til barnet. Lifte og køreposer fås i forskellige størrelser, så de passer korrekt ned i samme størrelse vogn. Hvilken størrelse vogn du har brug for, afhænger som regel af forskellige faktorer, men som udgangspunkt er det vigtigst at beslutte sig for, hvor længe man ønsker at kunne anvende vognen.

Sikkerheden er altafgørende

Når du køber en ny barnevogn, skal du være opmærksom på sikkerheden heri. Det er altid godt at sikre sig, at den vogn du køber til dit barn, er sikret efter EU-godkendelser, så du er sikker på, at den indeholder minimumskrav. En sikker vogn, vil skabe tryghed både hos forældre og baby. For at styrke sikkerheden yderligere er det nødvendigt at gøre brug af en sele. Især hvis dit barn skal sove til middag udendørs. Her sikrer du at barnet ikke risikerer at falde ud under søvnen, og du behøver derfor ikke holde øje med barnevognen konstant. Når du vælger en sele, så vær yderst opmærksom på, at den passer korrekt til den valgte vogn, så du er sikker på, at selen virker efter hensigten.

Puder og madrasser

Du skal altid sikre dig at tilkøbe gode og komfortable madrasser. En god madras vil gøre, at dit barn ligger ugeneret også under en gåtur på ujævnt underlag. Her skal du være opmærksom på, at valg af hjul også kan have betydning. En god barnevognsmadras er afgørende for, om dit barn får en god søvn, samt den rette fysiske udvikling. Madrasser fås også i forskellige størrelser og materialer, og der skal du sørge for, at den type madras du vælger, kan ligge helt udstrakt i vognen, uden at bule op. For ekstra komfort kan du eventuelt tilkøbe en rullemadras. En barnevognspude er en god løsning, så dit barn kan få optimalstøtte, når det gerne vil sidde oprejst i vognen.

Regnslag og insekt net

Når baby skal sove udendørs eller når du skal trille en tur, så er et regnslag nødvendigt, hvis der kommer regn og om sommeren vil du med garanti, få brug for insektnettet, for at forhindre smådyr i at forstyr dit barns søvn.

Overvej om du har brug for yderligere udstyr

Når du har alle de grundlæggende ting på plads, er det tid til at overveje om du og din familie har brug for yderligere udstyr. Er der ældre børn i familien kunne det være en fordel at tilkøbe et ståbræt, som kan kobles på vognen, så der kan tages et hvil, hvis det skulle blive nødvendigt. Det er også værd at overveje, om der vil blive brug for babyalarmer og andet babytilbehør.