Den Hurtige Begynderguide til Golfudstyr

En af de mest overvældende ting ved at begynde at spille golf må siges at være udstyret. Der skal en del golfudstyr til for at spille golf. Når man først prøver kræfter med spillet, så kan man ofte låne eller leje noget udstyr. Det er udmærket til at danne sig et indtryk af golf som en sport, og man kan da også nå at blive ganske dygtig, når man træner med lånt udstyr. Bliver man bidt af golf, så er der dog ingen tvivl om, at man er bedst stillet ved at investere i sit eget udstyr. Det er dog her, det godt kan blive lidt uoverskueligt: hvordan sikrer man sig lige, at man får købt alle de rigtige ting? Det er det vi hjælper dig med her i dag.

Det første du skal investere i er et par gode golfbolde. Der findes et hav af forskellige golfbolde på markedet: nogle er hårde, nogle er bløde. Nogle vejer meget, mens andre er lette. Der er ikke én type golfbold der er bedre end de andre: hver golfspiller har i stedet deres egne præferencer. Som begynder bør du dog fokusere på at købe nogle fornuftige golfbolde der ikke er alt for dyre. Det er let at miste sine golfbolde i starten, og så er det virkeligt surt, hvis de har kostet mange penge. Køb derfor nogle golfbolde i en lav prisklasse til at starte med, og begynd så at eksperimentere med forskellige typer, efterhånden som du bliver mere erfaren.

Den næste ting er din ”tee”. Det er den lille ting du stikker i jorden, som golfbolden hviler ovenpå. Her bør du som begynder investere i en stor pakke med en masse billige tees. Du vil miste mange af dem i starten, og ind til du har opbygget dig en masse erfaring, vil du ikke kunne mærke forskel på de dyre og de billige tees.

Et par gode golfsko er utroligt vigtige. Her bør du absolut ikke vælge den billigste løsning: det vil du nemlig hurtigt komme til at fortryde. Når du spiller på en bane med 18 huller ender du let med et gå 8-10 km. Dine sko skal altså være behageligt at have på, og at gå længere distancer med. Du bør samtidig sikre dig at dine golfsko har et godt greb på dit underlag, da det vil have en stor betydning for din præcision, når du virkeligt lægger dine kræfter i et skud. Vælg derfor omhyggeligt et par golfsko der sidder godt på dine fødder, og som har et godt greb til den type underlag du typisk spiller på.

Den sidste type udstyr vi vil nævne her er golfhandsken. Mange begyndere undervurderer nemlig vigtigheden af en handske når man spiller golf. En god golfhandske koster ikke alverden, og den gør en enorm forskel for, hvor godt et greb du har på din golfkølle. Den er altså en god investering at lave fra starten af.