Derfor Automatiserer De Danske Virksomheder Lønnen

Løn er faktisk et mere besværligt koncept, end man lige umiddelbart sulle tro. Lønnen er summen af alle regnskaber over løn til en medarbejder, der omfatter løn, bonusser og fradrag. For at sikre, at alle medarbejdere modtager deres løn eller bonusser, benytter de fleste virksomheder nu om dage software der automatisk klarer opgaven, og derved kan reducere byrden for at forstå den komplekse lønningslovgivning.

Der findes mange slags lønningssoftware derude. Nogle virksomheder benytter dedikeret lønnings-software, mens andre udvider deres eksisterende ERP system med denne funktionalitet. Sidstnævnte ser man eksempelvis med brugen af lessor til håndtering af løn i Microsoft Nav ERP systemet.

Lønningssoftware gør det muligt automatisk at beregne bruttolønnen af en medarbejder baseret på arbejdstimer, hvis der er tale om fastsatte timelønninger, eller en fast periodisk løn for de medarbejdere der aflønnes på den måde. Payroll programmerer automatiserer anvendelsen af lønningslovgivningen til at benytte de nødvendige skattefradrag mv, for i sidste ende at overføre den korrekte nettoløn til medarbejderen. De fleste stykker software understøtter udbetaling ved hjælp af kontanter, check eller bankoverførsel.

Programmer til håndtering af løn er et særligt vigtigt redskab for virksomheder, der leverer afgørende revisions-, ledelses- og finansielle rapporter, der beskriver lønomkostninger ved medarbejdere og afdelinger. De gør det muligt for computeren at sortere og spore personale-dokumenter, der hjælper virksomhedens HR-funktion.

Lønningsrapporter spiller en integreret rolle i den økonomiske planlægning og budgetproces i en virksomhed. Software kan forudsige nødvendige lønomkostninger og investeringer for at imødekomme virksomhedens behov i fremtiden. Disse rapporter bliver udfærdiget for holde øje med om der er behov for omstrukturering eller at reducere arbejdsstyrken.

En væsentlig fordel ved at bruge automatiseret software er, udover automatisering af komplekse lønfradrag, den store reduktion af tid investeret i processen. Automatiseret generering og udsendelse af lønsedler, tid import fra check-in systemer, dokumentation giver en langt mere effektiv lønningsfunktion i virksomheden. Investeringen i automatisering er hurtigt tjent hjem på ikke at skulle oplære og ansatte personale til en funktion, som computeren i sidste ende kan gøre hurtigere og mere nøjagtigt.

Når du er på jagt efter et program til at håndtere aflønning, skal du være opmærksom på følgende egenskaber: omkostninger, opdateringer og kundesupport.

Ovenpå købsprisen vil de fleste omkostninger være i form af drift, support og opdatering af softwaren. Så du bliver nødt til at tjekke, hvor store disse omkostninger er, og finde ud af, hvornår og hvordan softwaren bliver opdateret. Dækker din licens alle nødvendige opdateringer for kunne indlevere korrekt dokumentation til Skat sidst på året?

 

Vedvarende kundesupport til slutbrugeren af et hvilket som helst softwareprogram er afgørende for en jævn drift og maksimering af mulighederne med det program man har indkøbt. Forestil dig, at der er et problem med lønprogrammet på betalingsdagen – det skal løses hurtigt! Så før du kaster penge efter et system til lånhåndytering, så sørg for at virksomheden bag giver fremragende support til sine kunder.