Få planter ind i boligindretningen

Planter

Planter i hjemmet giver en skøn atmosfære og der er mange måder at implementere dem i hjemmet på. Bliv inspireret til at gøre planter til en del af din boligindretning.

Skab et personligt udtryk

Der findes mange smukke krukker og hver især har de deres eget udtryk. Ferm Living har skabt de populære stativer og plantekasse, der giver muligheden for at få planter op i højden og give ekstra fylde, uden at optage rummet det er placeret i. Udnyt de mange variationer af potter og krukker, og se hvilken effekt det giver at kombinere forskellige stilarter. Prøv også at placere planter i forskellige højder ved siden af hinanden som en mindre botanisk have, det giver en særlig effekt og du kan på denne måde skabe en lille oase i hjemmet.

Kombiner dine planter med loppefund

Uanset hvilken indretningsstil du har, kan du med fordel gøre planter til en del af den. Er dit hjem prydet med antikviteter, loppefund og arvegods? Brug det gerne sammen med planter, husk blot på at have en en lerskål under planten til at samle vandet op under planten for at beskytte dine elementer og undgå vandmærker. Tænk uden for boksen, der findes ingen regler om at planter skal isættes krukker. Gør brug af en tekande, kopper, en gammel tin boks, mulighederne er mange. Hvis du gerne vil have planterne lidt op i højde, kan du for eksempel gøre brug af en mælkejunge, men fyld jord i den på det sted, hvor den skal stå da den bliver tung. Alternativt kan du fylde bunden med et lettere materiale, isætte en skilleplade og på denne måde skulle gøre brug af mindre jord for at fylde den.  

Planter der ikke kræver vand

En udfordring ved planter er, at de kræver forskellige leveforhold for at have en optimal vækst og blomstring. I en travl hverdag er en ekstra opgave som at holde styr på de forskellige planter og hvad de hver især kræver af vand, gødning og sollys noget som hurtigt kan komme nederst på prioriteringslisten. Hvis du kan nikke genkendende til dette scenarie, har du måske allerede brugt en mindre formue på planter for efter et par uger at måtte bruge dem som kompost i stedet. Det er både ærgerligt og dyrt. Heldigvis er der mange andre måder, hvorpå du kan få planter ind i dit hjem. Først og fremmest er der falske planter og her er det vigtigt ikke at gå på kompromis med kvaliteten, da det som oftest så er meget tydeligt at se planterne ikke er ægte og du vil derfor ikke få den samme effekt.

En anden måde at implementere planter i hjemmet på, uden at skulle bekymre sig om de forskellige leveforhold, er at hænge planter på væggen i rammer og her er der igen flere muligheder. Der findes en masse smukke plakater og illustrationer af planter, gå på opdagelse og finde den stil der passer bedst til dig og komplimenterer din boligindretning.

Du kan også være ekstra kreativ og samle blade i haven eller din yndlings skov, lægge dem i pres i mellem avispapir og bøger til de er tørre, og sætte dem i en glasramme. På den måde får du planter ind i hjemmet med et helt personligt udtryk. Dette udtryk kan du også få ind i boligen uden at skulle igennem en større proces med Moebe floating leaves. Her opnås en tredimensionel effekt når de botaniske fotografier kommer i de gennemsigtige rammer.

Du vælger ikke det ene fra når du vælger noget til. Kombinationen af forskellige former for indretnings metoder er netop dét, der gør din boligindretning personlig.