Fire tips til indretning af børneværelset

Børneværelse

Trænger børneværelset til en mindre renovation, eller mangler du blot idéer og inspiration til en ny indretning? Børneværelset kan være utroligt svær at indrette, da rummet skal have mange forskellige funktioner som soveværelse, legerum, garderobe og læsestue. Et lille børneværelse behøves ikke være en udfordring med de rette indretninger og et stort værelse behøves ikke føles tom med de rette møbler og placeringer. Vi giver dig her nogle fifs og idéer, så du måske kan få inspiration til indretning af dit barns værelse.

 

Udskiftning af loftet

Hvis loftet trænger til en udskiftning, kan det gøres relativt nemt ved at sætte nye loftplader op.  Pladerne kan du selv sætte op, hvis du har hænderne skuet ordentligt på, eller du kan betale dig fra dig, hvis du vil have en professionel til at sætte dem op. Når du alligevel skal til at udskifte loftet, kan du i samme omgang vælge akustiske loftplader, som er med til at dæmpe lyden i børneværelset, så dine børn kan leje uden at du bliver generet af høje lyde.

 

Giv væggene en kreativ klat maling

Farver og figurer er med til at hjælpe børnenes fantasi, alligevel er hvid den hyppigste farve vi maler børnenes værelser. For at bryde det hvide, kan du give væggene en opgradering og nyt liv, ved at finde rolige, og afdæmpede farver og slippe kreativiteten løs. Mal for eksempel en stor bølge med en babyblå farve på den ene væg eller en stor cirkel, få børnene kan fantasere hvad der er inde i cirklen. Du kan gå efter maling uden plastisk ved at gå efter maling, der er voks- eller mineralbaseret.

 

Find møbler, der har flere funktioner og få mere plads

Det kan være svært at finde de rette møbler til børneværelset, så de både passer ind i stilen, størrelsen og med den funktionalitet, som du ønsker. Du kan finde inspiration og få idéer til at skabe mere plads ved at benytte sig af møbler, der har flere funktioner end en. Du kan for eksempel enten købe eller selv bygge en seng, hvor der er opbevaringsplads under sengen til for eksempel tøj, lejetøj, sengetøj eller noget helt andet.

 

Husk detaljerne

Det er tit de små ting, der kan binde et rum sammen og give det sidste til et færdigt rum. Hvis du genbruger det gamle, kan du prøve at sætte hylderne anderledes op, eller male dem en anden farve. Sæt billederne, så de former sig som en figur, eller flyt helt rundt på møblerne, så værelset får et helt nyt udtryk. Er du ude efter nye møbler, kan du prøve at være kreativ og afprøve nye ting. Du kan for eksempel bruge nogle luftrensende blomster som dekoration på væggene eller giv barnet et stille hyggehjørne med lidt lys og en sækkepude.

Du kan kigge på diverse blogs og indretningssider for at finde mere inspiration. Tag dit barn med på råds og spørger hvad barnet mangler i værelset og hvad der kunne være sjovt at have. Kun fantasien sætter grænser.