Pas på dine hænder med engangs handsker

Rigtig mange mennesker udsætter sine hænder for skadelige kemikalier i sin hverdag. Samtidig arbejder man måske tæt sammen med andre mennesker, hvor bakterier let kan overføres. Det er vigtigt at passe på sig selv og andre. Derfor kan det være en god ide at benytte sig af engangs handsker.

Der findes et stort udvalg af engangs handsker på internettet. De kommer i forskellige udgaver og kvaliteter. Derfor kan det virke uoverskueligt at finde de engangs handsker, som passer bedst til sine egne behov. For at få et overblik over udvalg af engangshandsker får du her en lille guide til valg af disse:

En guide til valg af engangs handsker

  • Vinylhandsker beskytter mod vand og sæbe. De bruges derfor til rengøring, hvor man kun har handskerne på i kort tid. De er ikke så elastiske, og de er fremstillet af PVC
  • Latexhandsker beskytter huden mod lidt kraftigere rengøringsmidler og diverse olier.
  • Nitrilhandsker er en meget populær engangs handske. De benyttes ved tæt kontakt til kemikalier, kraftige rengøringsmidler og til fødevarer. Handsken sidder godt til på hånden.
  • Plastikhandsker er gode til kortvarigt behov for handsker. De sidder ikke tæt og er derfor lette at tage af.

Allergiske reaktioner kan blandt andet opstå ved brug af rengøringsmidler. Samtidig kan selve handsken, som man har på, også være med til at irritere huden. Nogle gummikemikalier kan fremkalde eksem på hænderne. Dette kan ske efter brug af latex-handsker af naturgummi eller syntetisk gummi.

Undgå eksem

For at undgå eksem kan det være en god ide at benytte sig af handsker, som er ikke-pudrede. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man benytter sig af syntetisk gummi eller vinyl. Dette er en fordel for dem, som allerede har eksem. Det er også en god ide til dem, som ønsker at forebygge eksem. Derudover skal man kun vælge CE-mærkede handsker.

Til brancher, hvor man arbejder med fødevarer eller indenfor sundhedssektoren, anbefales det også at benytte sig af engangs handsker. I restaurationsbranchen produceres der mad i lange baner. Her overføres bakterierne let og kan medføre sygdom. Derfor vægtes hygiejne meget højt blandt andet ved brugen af handsker. Sørg derfor for at passe på andre ved korrekt benyttelse af handsker.