Sådan Vælger du De Rigtige Pile til Dart

Dart pile

Personlig præference spiller selvfølgelig en stor rolle, når det kommer til at vælge den type dartpile, der virker bedst for dig. Når du får fat i den rigtige type pile til Dart, vil du kunne bruge dem til at forbedre hvor nøjagtigt du rammer dartskiven, og hvor konsistent du kan være med dine skud. Hvis du tager ud at besøger de butikker, der sælger udstyr til dart, kan du let blive overvældet af det brede udvalg. I denne artikel skal vi se på nogle vigtigste faktorer du skal kende til, for at kunne finde de dartpile, der er rigtige for dig.

Dartpile findes i mange typer, og kan være lavet i så forskellige materialer som træ, wolfram eller messing. Den mest almindelige, og populære, type af pil er lavet af tungsten. Det skyldes sandsynligvis den høje holdbarhed, denne type materiale er kendt for Den type pile er også lettere at placere tæt sammen, da de er relativt tynde i forhold til de andre typer. Du er dog nødt til at eksperimentere med forskellige former for pile, for at kunne vurdere, hvilken type der virker bedst for dig. Det hele handler i sidste ende om præferencer og smag.

Du kan finde pile i en række forskellige vægtklasser, fra de lette op godt 12 gram, til de tunge på op mod 50 gram. De erfarne spillere bruger typisk pile, der vejer 30 gram eller mindre. Den vægt, der virker bedst for en spiller, er dog ikke nødvendigvis den rigtige for en anden, da det hele afhænger af hastigheden, når du kaster en dartpil. Jo tungere dartpilen er, jo hårdere skal du kaste den for at kunne skyde med præcision. Igen er den eneste vej frem, at eksperimentere med at kaste dartpile af varierende vægte. Hold dig til din naturlige kastestil, og se hvad der virker bedst for dig. Den rigtige vægt til dine dartpile er den, der passer bedst til din stil.

Grebet på pilene spiller en anden vigtig rolle, når du skal finde den rigtige type dartpil. Nogle dartpile et groft greb, mens andre har et, der er glat. Det grove greb er ofte forbundet med et bedre greb, men du skal igen indregne din personlige kastestil. Det samme gør sig gældende når det kommer til ”fjerene” eller ”vingerne” på dartpilen. Her findes der også flere forskellige stilarter og størrelser. Designet og materialet af disse vil have indvirkning på pilens bevægelse igennem luften. Her skal du igen eksperimentere, og finde ud af, hvad der virker bedst for dig.

Dart kan være sjovt og udfordrende, og man kan hele tiden forbedre sig. En af de mest effektive ting du kan gøre, for at forbedre dit spil er, at få en forståelse for din kastestil, og så vælge det rigtige udstyr der ud fra.