Tegn for Guds Skyld en Ejerskifteforsikring før du Sælger din Bolig

Det er nogle gange en utroligt stressende proces, at skulle sælge sin bolig. Det er jo ikke bare et hus eller en lejlighed man sælger: det er et sted, der plejede at være ens hjem. Man har masser af minder og historier fra dette sted, og det har været centrum for hele ens liv, i løbe af mange år. Selv hvis man er fuldt ud afklaret med, at ville flytte et andet sted hen, så er det stadig en stor emotionel omvæltning. Salget af boligen er ligesom det endelige punktum i et langt kapitel: det er her skiftet for alvor bliver endeligt.

Oveni alle disse følelser kommer så alt det praktiske som følger med, at skulle sælge en bolig. Man skal finde ud af hvad markedsprisen er, og hvor meget man kan forvente at sælge for. Der skal tages kontakt til alle de relevante personer og offentlige instanser, og det er bade en langsommelig og uoverskuelig affære. Huset skal tømmes for personlige ejendele, og skal helst holdes præsentabelt, så potentielle købere kan se potentialet i huset. Det er mange ting at holde styr på, og vi kommer derfor ofte til at glemme ting, eller simpelthen bare undlade dem, fordi det er lettere at lade være.

Det er så her jeg gerne vil bede dig om, for Guds skyld ikke at glemme ejerskifteforsikringen. Eftersom der rent juridisk ikke er noget i vejen for at sælge sin bolig uden en ejerskifteforsikring, så kan du ikke være sikker på, at nogen vil minde dig om at få det gjort. Det er ikke en juridisk stopklods, og derfor er det ikke sikkert at din ejendomsmægler eksempelvis undersøger, om du har fået det gjort: det ændrer ikke rigtigt noget på deres arbejdsgang. Den eneste det går ud over, hvis du ikke har en ejerskifteforsikring, er nemlig dig. Derfor er det dit ansvar, og dit ansvar alene, at få det gjort. Ingen andre vil presse på for, at det sker.

Det er også en ret nem proces. Du får ganske enkelt en bygningssagkyndig ud for at kigge din bolig igennem fra top til tå. Husets tilstand bliver vurderet, og alle konklusionerne bliver samlet i en tilstandsrapport. Når du har en tilstandsrapport, så kan du tegne en ejerskifteforsikring.

Ejerskifteforsikringen går så ind og dækker, hvis der senere opstår problemer med huset eller lejligheden, efter køberne er flyttet ind. Hvis problemerne ikke var beskrevet i tilstandsrapporten, så skal køberne selvfølgeligt have dækket deres tab, og det betaler denne forsikring så for. Hvis du ikke har fået tegning en ejerskifteforsikring, så er det dig selv der hæfter for udgiften! Selv flere år efter, at du har solgt din bolig, kan der altså ske at være ukendte problemer med boligen som du nu skal betale for. Det kan let være tusindvis af kroner, og hvis du ikke er forsikret, så er det altså ud af egen lomme.