Tre Øvelser Der Gør dig Skarpere I Forhold Til Foredrag

Foredragsholder

Vi ved alle sammen hvor udfordrende det kan være, at holde sig fuldt opdateret og helt på toppen i forhold til foredrag. Foredrag er et bredt emne, og man kan let komme på afveje eller føle sig overvældet. Hvis du læser denne artikel har du sikkert en eller anden form for interesse for foredrag, og den interesse skal du holde fast i – også selvom det måske lige nu, virker uoverskueligt. Når du har med foredrag at gøre, vil du altid møde en vis form for modstand, og det kommer vi ikke udenom.

Uanset om du først lige er begyndt at have med foredrag at gøre, eller du nærmest er ekspert, så er der nogle ting du kan gøre, for at blive endnu skarpere. Vi har spurgt Majbritt Nielsen, om hun har nogle øvelser hun kan dele, da hun har med foredrag at gøre stort set hver eneste dag, i en eller anden form. Majbritt har en meget systematisk tilgang til foredrag, og har nogle faste rutiner og øvelser, som hun bruger til at holde sig helt skarp.

  1. Ifølge Majbritt, så kan man få rigtigt meget ud af, at lukke øjnene og lade fantasien styre. Når det kommer til foredrag er der et vist samspil imellem det praktiske håndterbare, og det mere abstrakte og uforklarlige. Prøv at lukke øjnene, og tænk på den eller de udfordringer i forhold til foredrag, som du står overfor lige nu – og slip fantasien fri. Har du nogensinde oplevet, at drømme om en problemstilling – indenfor foredrag eller noget helt andet – og så vågne med en løsning? Hvis vi lader fantasi-scenarier spille ud for vores indre øje, uden at dømme eller prøve at have indflydelse, så kan vores kreative side komme op med fantastiske løsninger.
  2. Majbritt anbefaler kraftigt at skrive lange lister. Lav en liste med alt hvad der er muligt, når det kommer til foredrag, og en liste over alt hvad du mener er umuligt når det kommer til foredrag. Lister kan hjælpe med mange ting, men til foredrag foreslår Majbritt at man går helt overfladisk, for at udfordre sig selv.
    Når du har en liste med en helt masse ting man kan, og man ikke kan, så skal du i gang med at udfordre og detaljere. Du har måske skrevet: man kan lære meget af en foredragsholder. Kig på listen med ting man kan når det kommer til foredrag, og spørg dig selv, hvorfor du ved at disse ting er mulige. Tag ét punkt ad gangen på listen over ting der er umulige indenfor foredrag, og spørg hvorfor, om det virkelig er rigtigt, og hvad du kan gøre for, at tingene bliver mulige alligevel.
  3. Når vi støder på problemstillinger i relation til foredrag, så forsøger vi ofte at løse dem med vores analytiske og logisk del af hjernen, og det er ikke altid den kan klare opgaven. Majbritt anbefaler at man simpelthen tager papir og blyant frem, og begynder at tegne sin problemstilling. Ved hjælp af kreative værktøjer, kan vi omdanne logiske problemstillinger indenfor foredrag til noget, som vores langt kraftigere kreative del af hjernen kan håndtere og komme med input til.